Aambeien genezen
Eindelijk van je aambeien af!
Logo aambeiengenezen.nl

Aambeien voorkomen


Obstipatie of verstoppingen bevorderen het ontstaan van aambeien. Als u tijdens uw wc-bezoek hard moet persen, oefent u namelijk druk uit op het slijmvlies in de endeldarm. Hierdoor kan er een verzakking optreden waardoor aambeien ontstaan. De oplossingen om aambeien te voorkomen hebben dus een samenhang met het voorkomen van obstipatie of verstoppingen.


Oplossingen


De meest voor de hand liggende oplossing om aambeien voorkomen is dan ook het eten van vezelrijke voeding om de stoelgang soepel te houden. Ook het drinken van water, 1-2 liter per dag, helpt hierbij.

Ook lichaamsbeweging helpt. Probeer dus dagelijks voldoende te bewegen. Ga dus regelmatig sporten of wandelen. Heb je een zittend beroep dan is dit zeker aan te raden!

Verder moet u er voor zorgen dat u gelijk naar het toilet gaat zodra u aandrang voelt. Blijft hierbij niet te lang zitten op het toilet want als u zit wordt de ondersteuning die de bekkenbodemspier biedt verminderd en hierdoor kunnen de bloedvaatjes uitzetten en uitzakken.

Pers niet teveel bij de stoelgang. Door het persen kunnen aambeien ontstaan of de aambeien kunnen naar buiten komen.

Na de stoelgang kunt u het beste de anus wassen met lauw water zonder zeep. Het droogmaken kan het beste gebeuren met een zachte handdoek of zacht toiletpapier.

Probeer verder prikkelende stoffen zoals alcohol, kruiden, koffie of chocolade zoveel mogelijk te vermeiden. Sommige mensen reageren namelijk erg gevoelig op deze stoffen.

Neem regelmatig een warm bad. Het warme water zorgt ervoor dat de anus zich ontspant en bestrijd hierbij gelijk symptomen zoals branderigheid, pijn en jeuk.

Draag katoenen ondergoed. Dit ondergoed voorkomt irritaties.

Zorg voor een juiste bloeddruk en voorkom een te hoog lichaamsgewicht.

Als u bovenstaande tips aanhoudt is aambeien voorkomen heel goed mogelijk en bestaat de kans dat u behoort tot de minderheid van de bevolking die geen aambeien krijgt. Deze tips bieden uiteraard geen garantie hierop. Mocht u toch aambeien krijgen lees dan verder op Aambeien genezen.

Hemoclin aambeiengel

Hemoclin
Aambeien genezen
Direct leverbaar, morgen in huis.
Discrete levering!
Inhoud:            45 ML
Voorraad:        >50 stuks
Verkoopprijs:    15,95
De informatie die op deze site wordt gepubliceerd, is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld en behandeld.

De informatie kan echter niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een arts. Wij willen benadrukken dat u bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met uw arts, specialist of apotheker.

www.aambeiengenezen.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.