Aambeien genezen
Eindelijk van je aambeien af!
Logo aambeiengenezen.nl

De symptomen van aambeien


Ruim de helft van de Nederlandse bevolking heeft weleens of zelfs vaker last van aambeien.
Ondanks dit grote aantal mensen wat hier last van heeft, blijft aambeien toch een lastig bespreekbaar onderwerp. Mensen schamen zich daar namelijk voor.

Wat zijn aambeien


Aambeien zijn uitgezakte zwellichamen rond en in de anus. Deze zwellichamen bevinden zich aan het einde van de endeldarm en aan het begin van de sluitspier. Een zwellichaam is een netwerk van kleine bloedvaatjes bedenkt met een dun laagje slijmvlies. Wanneer er teveel druk ontstaat op dit netwerk van bloedvaatjes (bijvoorbeeld door te hard persen) kunnen ze uitzakken. In extreme gevallen komen ze zelfs naar buiten. Je kan het eigenlijk vergelijken met een soort van spataders maar dan in de endeldarm (inwendige aambeien) of rond de anus (uitwendige aambeien). Normaal gesproken zijn aambeien niet gevaarlijk (maar wel erg hinderlijk)!

Hoe ontstaan aambeien?


Meestal onstaan aambeien door verstopping, ook wel obstipatie genoemd. Door verstopping gaat men meestal harder persen bij de ontlasting waardoor er meer druk komt te staan op de zwellichamen. Hierdoor zullen deze opzwellen. Deze opgezwollen zwellichamen zijn dus de aambeien. Ook door te weinig beweging, het uitstellen van toiletbezoeken, overgewicht of veel zittend werk kunnen aambeien ontstaan. Aambeien ontstaan ook vaak tijdens de zwangerschap of gedurende een bevalling.

Aambeien symptomen


Aambeien kunnen verschillende symptomen hebben. Soms zijn de aambeien zo gezwollen dat ze door de anus naar buiten komen. Dit geeft meestal een drukkend gevoel in de anus. Gezwollen aambeien raken makkelijk beschadigd door bijvoorbeeld door harde ontlasting. Dit merkt u aan helderrood bloed in de ontlasting of op het toiletpapier. Ook kan er darmslijm of dunne ontlasting door de sluitspier lekken waardoor jeuk kan onstaan. In het geval dat aambeien door de sluitspier worden afgekneld, zullen ze verder opzwellen en kunnen ze eventueel kapot gaan. De sluitspier en de huid rond de anus raken daarvan geïrriteerd waardoor u een branderig gevoel kunt krijgen. Er zijn echter ook gevallen bekend waarbij aambeiend geen pijn doen.

We zullen de aambeien symptonen nog even voor u opsommen.

· Vers bloed in de ontlasting
· Last van afscheiding.
· Last van irritatie en jeuk,
· Zichtbare zwelling rond de anus
· Het gevoel hebben dat de darmen niet helemaal leeg zijn

Oorzaken aambeien


Er zijn een aantal oorzaken te benoemen die het krijgen van aambeien kunnen bevorderen

Harde ontlasting
Door  harde ontlasting en daardoor langdurig persen kan er een beschadiging ontstaan aan de bloedvaatjes in de uitgang van de anus.
Langdurig op het toilet zitten
De bekkenbodemspier ondersteunt het weefsel rondom de bloedvaatjes. Doordat de ondersteuning van de bekkenbodemspier verminderd wordt tijdens het zitten, kunnen deze bloedvaatjes uitzetten en afzakken.
Diarree
Door veelvuldige en vaak met kracht passerende ontlasting kunnen de bloedvaatjes beschadigen.
Het ouder worden
Het weefsel rond de bloedvaatjes kan slijten.
Zwangerschap
Door obstipatie of verslapping van het weefsel.
Bloem Haemex Spray
Haemex kopen
Direct leverbaar, morgen in huis.
Discrete levering!
Effectief in het voorkomen en behandelen van anale ongemakken!
De informatie die op deze site wordt gepubliceerd, is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld en behandeld.

De informatie kan echter niet worden beschouwd als een vervanger van het consult of een behandeling door een arts. Wij willen benadrukken dat u bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op zou moeten nemen met uw arts, specialist of apotheker.

www.aambeiengenezen.nl kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid, volledigheid of effectiviteit. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de gebruiker.